IG-films logo

OVER JAN BOESTEN

/

Over mij

Bevlogenheid en passie

Mijn naam is Jan Boesten, ik ben filmmaker. Ik heb me gespecialiseerd in het maken van persoonlijke filmportretten voor ondernemers. Het vak heb ik geleerd aan de toneelschool in Maastricht en bij de regieopleiding van het Nederlands Omroep Bedrijf. Naast het regisseren van theaterproducties heb ik voor de landelijke omroepen verschillende tv-producties gemaakt. Ook heb ik voorlichtingsfilms gerealiseerd. Deze kennis en ervaring combineer ik met mijn achtergrond als therapeut, trainer en coach. Nu werk ik hoofdzakelijk voor het bedrijfsleven en adviseer ik mijn opdrachtgevers op het gebied van personal branding.

Mijn passie om ‘essentie’ in beeld te brengen herken ik in de bezieling van mijn opdrachtgevers. En dat leg ik vast in beeld en geluid. Ik geniet er van als ik iemand mag portretteren die met hart en ziel zijn werk doet. En deze emotie leg ik vast met cinematografische filmische beelden, close-ups en vertragingen. Op deze wijze communiceren mijn films op een originele manier de essentie van de opdrachtgever.

Referenties

Wat anderen over mij zeggen

​Iris van Houwelingen ​Iris van Houwelingen

Toen ik mijn bedrijf een boost wilde laten maken, kwam ik in contact met Introducing Gallery. Geïnspireerd door zijn werk besloot ik een promo film voor mijn crowdfunding door hem te laten maken. Ik ben erg blij met de samenwerking met Jan. Hij heeft die film uiteindelijk gemaakt. Het gevoel dat ik over wilde brengen heeft hij weten te vangen in dit korte filmpje. Door het proces van het maken van deze film, kwam ik ook dichter bij mezelf en mijn doelen en vond ik een diepe kracht in mijzelf. Dit had ik van te voren niet kunnen bedenken. Ik kan hem daardoor aan iedereen aanraden. En het mooiste is, mijn crowdfunding is dik geslaagd!

​Iris van Houwelingen
Oprichter en eigenaar Speurvontuur

Lieke van der Vorst -Lieke Raakt-Bevrijdingscoach voor CEO/directie/BN'ers Lieke van der Vorst -Lieke Raakt-Bevrijdingscoach voor CEO/directie/BN'ers

Wanneer er iets langskomt dat mij raakt, dan weet ik dat ik er iets mee mag doen. En zo werd ik geraakt door een introductiefilm die Jan Boesten van Introducing Gallery regisseerde over een grafsteenmaker. Het was of ik live bij deze man in zijn werkplaats stond en diep met hem in gesprek was over zijn passie. Een andere introductiefilm van Jan ging over een winkel met BBQ-producten. En ook al heb ik geen BBQ, ik wilde zo graag iets kopen in die winkel. Zo begon mijn droom over een eigen introductiefilm en vroeg ik Jan wat hij voor me kon betekenen. Heel veel, bleek wel! Ik heb eigenlijk nog vrij weinig hoeven doen, behalve mezelf spelen op de set. Mensen zeggen over mijn film dat het zo knap is dat er in 4 minuten tijd zoveel kanten van mij belicht worden. Ik vind het vooral heel knap dat Jan deze in mij gezien heeft en wist om te zetten in prachtige beelden en een leuk verhaal. Mijn introductiefilm is een feit. Het kado dat ik mezelf gaf in 2023. Wil jij ook jezelf een introductiefilm geven? Neem dan een kijkje op Introducing Gallery en raak net als ik overtuigd. Dankjewel Jan Boesten voor je vakmanschap, je geduld, je ideeën, en alle mooie plekken en mensen die je gevonden hebt om dit tot een succes te maken.

Lieke van der Vorst -Lieke Raakt-Bevrijdingscoach voor CEO/directie/BN'ers

Henriëtte Dierckxsens Mindfulness trainer Henriëtte Dierckxsens Mindfulness trainer

Vandaag ontmoette ik de steenhouwer Alex Bus en had het gevoel hem allang te kennen. Maar we ontmoetten elkaar voor het eerst. Het mooie was dat ik me dat pas realiseerde toen Alex zich aan mij voorstelde. Het vertrouwde gevoel kwam doordat ik voorafgaand aan de afspraak op de site Bus Natuursteen de introductiefilm bekeek. Ik heb vaker mooie films van Jan Boesten gezien. De manier waarop hij iemand neerzet is zo persoonlijk dat je echt een mooie indruk krijgt van de persoon en zijn/haar werk. En ongelooflijk, maar daarmee was de film dus echt al een eerste kennismaking die indruk maakte!

Henriëtte Dierckxsens
Mindfulness trainer