IG-films logo

Portfolio

Jan Boesten / Introducing Gallery

Bekijk mijn werk

De Steenhouwer

Een film van een vakman die met liefde en passie zijn werk uitoefent. Ruwe bolster blanke pit.
In het maakproces heb ik gezocht naar de kwetsbaarheid van deze indrukwekkende grote man. Hij geeft mij daartoe de kans en zijn lachje aan het eind maakt de film compleet.
Het bijzondere aan deze opdracht was dat de opdrachtgever mij de totale vrijheid gaf en de film pas wilde zien bij de oplevering. In deze productie heb ik een prettige samenwerking met een sounddesigner gehad die de beelden naar een hoger plan wist te tillen.


Opdrachtgever: Bus Natuursteen. Amersfoort.

De 5Ritmes - Gabrielle Roth

Gabrielle Roth creëerde eind vorige eeuw de 5Ritmes; een dansvorm waarin je leert om je vrijer te bewegen om te komen tot meer zelfinzicht en authenticiteit. Er is geen choreografie, het is een vrije vorm van dansen. De ritmes Vloeiend, Staccato, Chaos, Lyrisch en Stilte vormen de basis. Deze film maakt de 5Ritmes inzichtelijk. Oorspronkelijk is deze film gemaakt voor het 25 jarig jubileum van Sietske Venema. De re-edit (met subtitels Nederlands en Engels) richt zich helemaal op het inzichtelijk maken van de 5Ritmes.

Opdrachtgever: Dans je leven. Driebergen

Lieke Raakt

Lieke van der Vorst benaderde mij omdat ze een wervende film wilde maken over haar werk. Tijdens de voorbereidende gesprekken creëerden we vele mogelijke scenes die facetten van haar werk en leven konden tonen. De film hoefde niet meteen een antwoord te geven op wat zij doet en hoe ze dat doet, maar moest mensen nieuwsgierig maken naar haar werk. Het budget maakte het mogelijk om verschillende scènes te realiseren op veel  verschillende locaties. Lieke gebruikt haar film in haar acquisitietraject.

Opdrachtgever: Lieke Raakt. Overloon

AANGIFTE HUGO DE JONGE

Toen ik hoorde over de de actie van Mordechai Krispijn en zijn aangifte tegen Hugo de Jonge, ontwikkelde ik het script voor deze film.

Bijna de volledige ploeg van de crowdfund film voor PraatvrijbijMij werkte hieraan mee.
Roger Spees was verantwoordelijk voor de muziek (Herken je de melodie..?).Nadat we een geschikte locatie vonden is deze film in een halve dag opgenomen.Ik hoop dat het sinistere beeld ondersteunt door de stem van HdJ voor zich spreekt. Deze actie leverde bijna 70.000 handtekeningen op.

Opdrachtgever: Mordechai Krispijn. Den Haag

M*NDK*PJE

Deze film bedacht en ontwikkelde ik in opdracht van stichting ‘ik wil gewoon naar school’.
Midden in de coronatijd lanceerden zij de actie -ik kan gewoon naar school-.  Het script schreef ik n.a.v. verslagen van leerlingen.
Deze -one shotter- realiseerde ik met cameraman Jaimie Peeters die ook de editing voor zijn rekening nam.
Een low-budgetproductie voor een ideële organisatie van bezorgde ouders.

opdrachtgever:
Stichting -ik kan gewoon naar school-

Crowdfundfilm voor Praatvrijbijmij.nl

Geïnspireerd door high-end commercials ontwikkelden wij deze crowdfundfilm voor PraatvrijbijMIj. Met een team van ongeveer 35 mensen (professionals en vrijwilligers) werd deze film in vier dagen op verschillende locaties opgenomen.

Met cameraman Serhan Meewissen en belichter Jan van Galen creëerden we korte scènes die het verhaal en de oproep van PraatvrijbijMij cinematografisch ondersteunde.

Genre: Promotiefilm
Opdrachtgever: Keuze Vrij bij Mij

 

BEHIND THE SCENES

Achter de schermen

Neem contact op met mij, om de mogelijkheden te bespreken.